Plan je gratis intake hier
Contact

Shiitake

Die bruine paddenstoelen, iets groter en die naast de champignons in het schap bij de supermarkt liggen, dat zijn shiitake.
Misschien heb je wel eens gedacht, wat zijn dat en wat kan ik hiermee? Wil ik hier iets mee?

Zijn shiitake gezond?

Naast dat paddenstoelen lekker zijn, zijn ze ook nog eens mega gezond. Shiitake zijn rijk aan vitaminen en mineralen en bevatten ook verschillende antioxidanten. Hierdoor versterken shiitake het immuunsysteem en kunnen het cholesterol positief beïnvloeden.

Shiitake (en oesterzwammen) zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Ze bevatten een dusdanige hoeveelheid eiwitten dat het een perfecte vervanger is voor dierlijke eiwitten.

Shiitake (pasta)saus

Omdat ik in de praktijk paddenstoelen, met name shiitake, regelmatig inzet en omdat ik merk dat mensen niet zo goed weten wat ze ermee moeten maken, heb ik dit keer een recept met shiitake.

Dit recept maakte ik in eerste instantie als pastasaus (bij de courgette pasta). Het recept beviel zo goed dat ik nu de shiitake niet tot saus vermaal maar de shiitake zo eet en de groente er op het laatst doorheen bak. Dit is ook zeker aan te raden.

INGREDIËNTEN
 • 100-150 gram shiitake
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 el sojasaus
 • 3 el balsamico azijn
 • Snufje nootmuskaat en Keltisch zeezout
BEREIDING

Snij de ui fijn. Gebruik een wok of koekenpan en verhit wat olie (olijfolie of kokosolie) in de pan. Fruit de ui en knoflook licht.

Snij de shiitake in plakjes en bak ze mee in de pan.

Voeg de sojasaus en balsamico azijn toe. Voeg naar smaak nootmuskaat en/of Keltisch zeezout toe. Bak het geheel totdat het gaar is.

Je kunt de shiitake op deze manier opdienen bijvoorbeeld met wat gekookte groente erbij.
OF
Je kunt ook de shiitake fijnmalen in een keukenmachine tot een (pasta)saus. Voeg wat extra olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

NOTES
 • In dit recept gebruik ik shiitake. Je kunt natuurlijk ook oesterzwammen of andere paddenstoelen gebruiken.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
 • Dit recept is perfect voor jou als jij paddenstoelen als eiwitbron in je persoonlijk voedingsplan hebt staan.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers