Plan je gratis intake hier
Contact

Stoofschotel met oesterzwammen

Met deze koude dagen komen de krachtige maaltijden weer op tafel te staan. Een van deze lekkere gerechten is een stoofschotel. Is alle vormen en maten kun je die maken en vandaag gaan we voor de vegetarische stoofschotel met oesterzwammen.

Paddenstoelen

Paddenstoel, rood met witte stippen. Ik denk wel de meest bekende paddenstoel, maar niet eetbaar. Daarnaast kennen we de champignon, de kastanjechampignon en de portobello ook nog wel, maar dan houdt het voor velen op. Maar er zijn honderden verschillende soorten paddenstoelen. Paddenstoelen groeien in het wild en worden steeds vaker gekweekt.

De meeste paddenstoelen kun je eten nadat ze verhit zijn omdat ze rauw of beetgaar slecht te verteren zijn door ons spijsverteringsstelsel.

Als je er zeker van wilt zijn dat je paddenstoelen hebt van kwaliteit, snij deze dan open. Je ziet of ze aangetast of verschrompeld zijn van binnen.

In de praktijk werk ik veel met shiitake en oesterzwammen als plantaardige eiwitbron. Het daagt mij en vele anderen uit om met deze mooie producten aan de slag te gaan. En met veel voldoening als je het mij vraagt.

Oesterzwammen gezond

Die witte grote paddenstoelen die in trossen groeien. Dan weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Deze paddenstoel is zacht en een beetje vlezig van structuur.

Oesterzwammen zijn gezond en kun je inzetten als eiwitbron. Zorg wel dat je er minimaal 120-150 gram van per keer binnen krijgt. Daarnaast zijn oesterzwammen dus ook goed voor je gezondheid als het gaat om cholesterol en je immuunsysteem.

STOOFSCHOTEL MET OESTERZWAMMEN

Winters gerecht wat je prima op zichzelf staand kunt eten. Maar wat ook erg lekker is met wat (wilde) rijst of bij een salade.

INGREDIËNTEN
 • 150 gram oesterzwammen (1 portie)
 • Groente
  • Bijvoorbeeld: ui, wortel, paprika
  • Ik gebruik in dit recept: ui, wortel, doperwten
 • Blikje tomatenpuree
 • Knoflook
 • Keltisch zeezout
 • Aanvullende kruiden zoals tijm, koriander, peper of Ras el Hanout
 • Sojasaus
BEREIDING

Breek of snij de oesterzwammen in reepjes. Als je de oesterzwammen uit elkaar trekt van de zwam naar de steel toe, dan krijg je reepjes.

Bak de oesterzwammen in een eetlepel kokosolie. Snij ondertussen de groente fijn.

Voeg de groente toe aan de oesterzwammen en bak het geheel even goed.

Voeg de kruiden, tomatenpuree, sojasaus en keltisch zeezout toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel wat water toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Laat het geheel even goed doorkoken totdat je groente gaar zijn.

Serveer op een bedje van sla/salade, met wat (wilde)rijst of eet lekker zo op.

NOTES
 • Ik gebruik oesterzwammen omdat ik deze juist lekker vind voor dit soort gerechten. Een paddenstoelen mix of shiitake zijn hier ook geschikt voor.
 • Kruiden, voeg toe wat jij lekker vindt. Als je het lastig vindt om de juiste kruiden uit te kiezen, ruik dan aan je kruiden. Hiermee ervaar je of deze smaak een toevoeging is voor je gerecht.
 • Pak het liefst glutenvrije sojasaus. Oftewel sojasaus zonder dat er tarwe aan toegevoegd is.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
 • Dit recept is perfect voor jou als jij je persoonlijk voedingsplan hebt waar paddenstoelen in staan.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers