Plan je gratis intake hier
Contact

Trauma’s en behoeften

Nieuwe dag met nieuwe kansen

Eigenlijk zoals iedere nieuwe dag maar er moet nu echt iets gaan veranderen. Dit voornemen heb je al zo’n jaar of vier en in tussentijd ben je in plaats van acht kilo afgevallen, vijf kilo aangekomen. *@#$%*

Het probleem is ook gewoon…. Of ja, wat is het probleem eigenlijk? Waar gaat het echt mis? Iedere dag neem jij jezelf voor dat je geen snoepje pakt uit de snoep pot op je werk en dat je de avond op de bank helemaal oké bent met een lekker kop thee. De chips of chocolade pinda’s zijn nergens voor nodig.

Waarom komt dat onbedwingbare gevoel dan boven? Dat gevoel van geluk ervaren en pure wellust. Het lijkt of er een soort automatische robot zit geprogrammeerd die ooit heeft bedacht dat je arm naar die snoeppot grijpt, naar dat wat je eigenlijk helemaal niet wilt eten maar toch doet.

Daarbij is het echt wel heel lekker op het moment zelf. Of ja, is het ook echt zo lekker of denk je dat je het lekker vindt? Soms kom je er ook geen wijs meer aan uit en lijkt het wel of er een ander persoon in je zit die gevoed wil worden.

Dat laatste is goed mogelijk, maar meestal is het geen ander persoon maar het kleine kind in je, de kleine jij. Dit klinkt misschien raar of totaal niet logisch maar op sommige momenten komt het kleine behoeftige kind in je naar boven. Dat is niet alleen bij jou, maar dat heeft zo goed als iedereen van ons.

Geen drama trauma’s of wat dan ook, maar gewoon een behoeftig kind

Als kind ben je behoeftig maar heb je vaak niet de middelen en mogelijkheden om dat waar je tegen aanloopt op te lossen. Althans niet in jouw beleving, in de beleving van jou als kind en met de mogelijkheden die je als kind hebt.

Dus als je als kind voor de eerste keer een chocolaatje proeft nadat je op je knie gevallen bent. En je ervaart een super lekker, zachte en romige smaak die ervoor zorgt dat je de pijn in je knie volledig vergeet, werkt dit fantastisch denkt je brein. Weet je wat, voor de volgende keer als ik weer pijn heb ga ik gewoon chocolade eten, dat helpt!

Als kind sla je deze beleving op in je harde schijf zodat je deze beleving niet meer hoeft te vergeten. Handig als je hulpbehoevend bent en niet weet hoe je bepaalde situaties moet oplossen.

 

Dus bij deze, dat helpt… totaal niet dus. Maar die beleving heb je wel opgeslagen. En het klinkt bizar misschien, misschien ook heel logisch, maar het is vooral lastig als je dit soort momenten en gedrag van jezelf niet herkent.

Zodra je dit soort patronen van jezelf weet te herkennen, wil het niet zeggen dat je het direct opgelost hebt, maar heeft het patroon al voor een groot deel minder functie. Als je dit volledig herkent, erkent en omarmt verliest het op den duur zijn functie en hoef jij geen chocolade meer te eten als je pijn ervaart.

Kun jij gewoon aan je dag beginnen zonder goede voornemens want de snoeppot blijft staan waar die staat, met de inhoud zoals die is, zonder dat jij er ook maar iets van hoeft te
pakken.

 

Dat scheelt frustratie, energie dips, nog meer honger en kilo’s. Alle reden om er mee aan de slag te gaan.

Wil je graag hulp bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om voeding? Bekijk dan hier de mogelijkheden of maak direct je afspraak voor je intake gesprek (vrijblijvend).

Bekijk de mogelijkheden

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers