Plan je gratis intake hier
Contact

Vullen of voeding

Eten is van origine bedoeld om je lichaam te voeden en ervoor te zorgen dat je optimaal kan functioneren gedurende de dag. Met ruim 50% van de Nederlanders met overgewicht, 1,7 miljoen Nederlanders met hart- en vaatziekten en 1,1 miljoen Nederlanders met Diabetes type 2 (en dit is nog maar een kleine greep uit de welvaart ziekten in Nederland), gaat er toch iets mis met de voeding van de meeste Nederlanders.

Dit zijn allemaal ziekten die leefstijl afhankelijk zijn, hetgeen je eet, hoeveel je beweegt en hoe je denkt en in het leven staat. Al deze factoren kunnen bij niet goed gebruik, het functioneren van je lichaam in de weg staan.

 

Gezond zijn is meer dan alleen het uitblijven van ziekte. De WHO heeft in 1948 vastgesteld: gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken

 

Eten is voeding en voeding zorgt ervoor dat je gezond blijft, fit en vitaal bent en voldoende energie hebt om de dag door te komen.

Voeding of toch vulling?

Voed je je lichaam niet of maar voor een deel, dan zullen er binnen de kortste keren tekorten en disbalans ontstaan. Denk aan vetten of eiwitten te kort, vitamine en mineralen tekorten,  overvloed aan suiker en snelle koolhydraten waardoor het lichaam overbelast wordt en de vitamine en mineralen voorraad heel snel verbruikt wordt.

Hou je dit langere tijd vol, bijvoorbeeld een jaar of meerdere jaren, dan gaat je lichaam op den duur gebreken vertonen. Bij de ene persoon kan dit al na 5 jaar zijn, de andere persoon kan dit een jaar of 25 volhouden.

Bedenk je in ieder geval dat als je last hebt van bijvoorbeeld, slecht slapen, geen energie gedurende de dag, regelmatig hoofdpijn, om de 2-3 uur moeten eten, etc. dat dit een teken is van je lichaam dat er daarbinnen iets niet helemaal lekker loopt. Dit kunnen helaas ook factoren zijn waar een arts niet zijn of haar vinger op kan leggen. Laat het hier dan niet bij zitten, jij voelt dat er iets niet goed is, dus zoek dan ook zeker verder naar een oplossing.

Gezelligheid en ontspanning

Door de jaren heen zijn we voeding meer en meer als gezelligheid en ontspanning gaan zien en heeft de levensmiddelenindustrie een scala aan producten ontworpen waar de supermarkten mee gevuld zijn. Hierdoor is de essentie van eten bij veel mensen vergeten en gebruiken we eten voornamelijk nog om onszelf te vullen.

Soms is het vastzitten in een patroon. We moeten zo ontzettend veel keuzes op een dag maken dat we alles wat dagelijks terugkomt zo simpel en standaard mogelijk willen houden.
Eten is er daar een van. We denken het liefst niet te veel na over eten en doen het liefst iedere dag (of bijna iedere dag) hetzelfde. Lekker makkelijk en zo weet je zeker dat veranderingen niet zullen optreden.

Weet jij wat gezond is?

We weten in veel gevallen ook gewoon echt niet wat goed is voor ons lichaam. Wat mij betreft volkomen terecht en logisch!

Het voedingscentrum vertelt ons dat het prima is om zes maaltijden per dag te eten, het recept om je hormonen uit balans te houden. Ook nu we in C-tijden zitten wordt er maar heel mondjesmaat verteld hoe je jezelf vitaal en weerbaar kunt houden met bijvoorbeeld veel groente en fruit eten en extra vitamine D en C nemen. Hoe je je smaak- en geurverlies weer terug kunt krijgen met zink. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Bewustwording is altijd stap 1. Ben jezelf bewust van wat je eet en waarom je dat eet. Koop en eet datgeen waarvan je weet dat het gezond voor je is.

 

Weet je niet wat gezond voor je is? Dan kan ik je daar natuurlijk bij helpen. Je kunt zelfs aan de slag gaan met je persoonlijk voedingsplan, en precies dat eten wat goed is voor jouw lichaam.

Besef dat je lichaam voeding nodig heeft om alle processen goed te laten lopen. In een dieselauto kun je ook beter geen benzine stoppen. Doe je dit wel? Dan weet je zeker dat je auto niet lang meer leeft…

Stop de juiste brandstof in je motor

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers