Plan je gratis intake hier
Contact

Vullen of voeding

Eten is van origine bedoeld om je lichaam te voeden en ervoor te zorgen dat je optimaal kan functioneren gedurende de dag. Met ruim 50% van de Nederlanders met overgewicht, 1,7 miljoen Nederlanders met hart- en vaatziekten en 1,1 miljoen Nederlanders met Diabetes type 2 (en dit is nog maar een kleine greep uit de welvaart ziekten in Nederland), gaat er toch iets mis met de voeding van de meeste Nederlanders.

Dit zijn allemaal ziekten die leefstijl afhankelijk zijn, hetgeen je eet, hoeveel je beweegt en hoe je denkt en in het leven staat. Al deze factoren kunnen bij niet goed gebruik, het functioneren van je lichaam in de weg staan.

 

Gezond zijn is meer dan alleen het uitblijven van ziekte. De WHO heeft in 1948 vastgesteld: gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken

 

Eten is voeding en voeding zorgt ervoor dat je gezond blijft, fit en vitaal bent en voldoende energie hebt om de dag door te komen.

Voeding of toch vulling?

Voed je je lichaam niet of maar voor een deel, dan zullen er binnen de kortste keren tekorten en disbalans ontstaan. Denk aan vetten of eiwitten te kort, vitamine en mineralen tekorten,  overvloed aan suiker en snelle koolhydraten waardoor het lichaam overbelast wordt en de vitamine en mineralen voorraad heel snel verbruikt wordt.

Hou je dit langere tijd vol, bijvoorbeeld een jaar of meerdere jaren, dan gaat je lichaam op den duur gebreken vertonen. Bij de ene persoon kan dit al na 5 jaar zijn, de andere persoon kan dit een jaar of 25 volhouden.

Bedenk je in ieder geval dat als je last hebt van bijvoorbeeld, slecht slapen, geen energie gedurende de dag, regelmatig hoofdpijn, om de 2-3 uur moeten eten, etc. dat dit een teken is van je lichaam dat er daarbinnen iets niet helemaal lekker loopt. Dit kunnen helaas ook factoren zijn waar een arts niet zijn of haar vinger op kan leggen. Laat het hier dan niet bij zitten, jij voelt dat er iets niet goed is, dus zoek dan ook zeker verder naar een oplossing.

Gezelligheid en ontspanning

Door de jaren heen zijn we voeding meer en meer als gezelligheid en ontspanning gaan zien en heeft de levensmiddelenindustrie een scala aan producten ontworpen waar de supermarkten mee gevuld zijn. Hierdoor is de essentie van eten bij veel mensen vergeten en gebruiken we eten voornamelijk nog om onszelf te vullen.

Soms is het vastzitten in een patroon. We moeten zo ontzettend veel keuzes op een dag maken dat we alles wat dagelijks terugkomt zo simpel en standaard mogelijk willen houden.
Eten is er daar een van. We denken het liefst niet te veel na over eten en doen het liefst iedere dag (of bijna iedere dag) hetzelfde. Lekker makkelijk en zo weet je zeker dat veranderingen niet zullen optreden.

Weet jij wat gezond is?

We weten in veel gevallen ook gewoon echt niet wat goed is voor ons lichaam. Wat mij betreft volkomen terecht en logisch!

Het voedingscentrum vertelt ons dat het prima is om zes maaltijden per dag te eten, het recept om je hormonen uit balans te houden. Ook nu we in C-tijden zitten wordt er maar heel mondjesmaat verteld hoe je jezelf vitaal en weerbaar kunt houden met bijvoorbeeld veel groente en fruit eten en extra vitamine D en C nemen. Hoe je je smaak- en geurverlies weer terug kunt krijgen met zink. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Bewustwording is altijd stap 1. Ben jezelf bewust van wat je eet en waarom je dat eet. Koop en eet datgeen waarvan je weet dat het gezond voor je is.

 

Weet je niet wat gezond voor je is? Dan kan ik je daar natuurlijk bij helpen. Je kunt zelfs aan de slag gaan met je persoonlijk voedingsplan, en precies dat eten wat goed is voor jouw lichaam.

Besef dat je lichaam voeding nodig heeft om alle processen goed te laten lopen. In een dieselauto kun je ook beter geen benzine stoppen. Doe je dit wel? Dan weet je zeker dat je auto niet lang meer leeft…

Stop de juiste brandstof in je motor

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Persoonlijk mineralen (elementaire supplementen) advies
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: voedings- en leefstijl adviezen
 • Optie tot: coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 75,- va.

Plan intake gesprek

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers