Plan je gratis intake hier
Contact

Waarom afvallen niet lukt

Misschien dat je het herkent. Iedere keer dat je iets eet neem je net wat extra’s. Je schept nog een keer op bij het eten en je hebt best een koekje bij de koffie verdiend. Hoe erg kan het zijn?

Morgen ga ik beginnen

Je weet dat je een paar kilo te zwaar bent en wilt die er graag vanaf hebben.
Morgen! Morgen dan ga je weer goed beginnen: gezond eten en sporten.
De volgende ochtend sta je op, de kinderen moeten naar school, iedereen het huis uit, de was nog even aanzetten, de keuken opruimen en door.

Voor je het weet is het 10 uur en heb je tussendoor snel even een kop koffie en een snee ontbijtkoek naar binnen gewerkt. Zo dadelijk heb je een afspraak en vanmiddag moet je gaan werken. De dag vliegt voorbij.

Je had je eigenlijk voorgenomen om vandaag gezonder te gaan eten en te gaan sporten.
Wanneer moet je eigenlijk gaan sporten? De ochtend is al half om en de rest van de dag heb je er geen tijd meer voor.
Ach laat ook maar, morgen weer een dag.

Voor je het weet ben je drie maanden verder en een aantal kilo zwaarder in plaats van een aantal kilo lichter die je er sowieso af wilde hebben. Hoe kan dat nou? En waarom lukt het nou niet?
Je weet zo goed wat je moet doen en toch lukt het niet.

Patronen doorbreken

De situatie die ik zojuist beschreef heeft te maken met ingebakken patronen. Het is moeilijk om dit soort patronen te doorbreken. Dit vergt oefening en blijven oefenen. Het lijkt wel een strijd.

Er blijft een stem in je hoofd je van alles vertellen. Je moet eerst het eten dat je in huis hebt nog opmaken, anders blijft dat staan. Komend weekend heb je nog een feestje, dus dat werkt nu ook niet. En weet je, laatst vertelde die vriendin over een boek waarin men vertelt hoe een gezonde leefstijl te leven, misschien moet ik dat eerst maar eens gaan lezen voordat ik echt aan de slag ga.

Reptielenbrein

Dit stemmetje in je hoofd is je reptielenbrein. Dit stemmetje probeert je altijd te vertellen wat je vooral niet moet doen. Dit stemmetje in je hoofd probeert je namelijk daar te houden waar je nu bent. Daar waar jij (je reptielenbrein) weet wat je krijgt, ook al is dat niet wat je echt wilt. Het is voor je brein het zekere voor het onzekere nemen. Nu weet het precies wat het moet doen, welke boodschappen, wat je gaat koken, welke kleding past, hoe andere mensen je kennen en zien.

Ga je een andere leefstijl aannemen, dan moet je je patronen gaan doorbreken. Andere boodschappen gaan doen? Iets anders gaan koken? Past je kleding dan nog wel? En stel nou dat andere mensen niet zien dat je bent afgevallen omdat het net niet snel genoeg gaat?

Jij bent niet die stem in je hoofd, jij hebt een stem in je hoofd.

Jij hebt dus ook te allen tijde de macht om deze stem aan de kant te zetten en juist dat te doen wat je moet doen om het gewenste resultaat te bereiken.

Tips voor het afvallen

Naast het temmen van dat stemmetje in je hoofd is het ook handig om te weten wat je moet doen om gewicht te verliezen. Vooral wat effectief is om te doen.

 • Ga water drinken, veel water drinken. Water zorgt ervoor dat je lichaam beter in balans kan blijven en voert je afvalstoffen af.
 • Zorg voor een ritme in je eetpatroon. Ritme zorgt ervoor dat je lichaam weet waar het aan toe is. Eten op gevoel kan goed werken, mits je goed naar je lichaam luistert en niet bij iedere kik van je maag naar de snoepkast of koelkast grijpt.
 • Eet volwaardige maaltijden. Minder eten wil niet per definitie zeggen dat je afvalt. Op het moment dat je te weinig eet en dus te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, heeft je lichaam meer moeite om alle processen evengoed uit te voeren. Denk aan het opnemen van je eten en het in balans houden van je hormonen. Hierdoor zul je eerder aankomen dan afvallen.
 • Neem voldoende rust. Ga op tijd naar bed en slaap minimaal zeven tot acht uur per nacht. Neem overdag ook ergens een rustmoment om bij te tanken.
 • Vergeet niet om tijdens het eten te genieten van je eten. Eet je eten met aandacht op, hierdoor ben je sneller verzadigd en kan je lichaam je eten beter opnemen.

Ga stap voor stap met bovenstaande aan de slag, dat kost al veel minder strijd. Als het een dag wat minder goed gaat, pak je het de volgende dag weer vrolijk op.

 

Merk je dat je een stok achter de deur nodig hebt om uit je patronen te komen? Om dat stemmetje in je hoofd wat meer te temmen? Dan kan ik je helpen.

Maak vrijblijvend een afspraak via onderstaande button, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Maak je afspraak

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers