Plan je gratis intake hier
Contact

Waarom ben ik orthomoleculair diëtist?

Wat een diëtist doet weet je waarschijnlijk wel. Maar waarom heb ik ervoor gekozen om dit aan te vullen met orthomoleculaire geneeskunde? Ik neem je in deze blog mee waarom ik deze keuze gemaakt heb.

Tijdens mijn carrière op het middelbaar beroepsonderwijs moest ik een werkstuk maken over een actueel onderwerp. In die tijd viel het mij op dat het onderwerp overgewicht veel in het nieuws voorbijkwam. Nederland werd steeds dikker en groter en dit was waar ik over ging schrijven. Naast dat ik het interessant vond, vond ik het ook bijzonder waarom dit gebeurde met de mensen. Hoe kon het toch dat we steeds zwaarder werden?

Waar het ooit begon

Ik kom uit een klein dorp in Brabant waar ik relatief weinig meegemaakt en gezien had. Daarbij was ik opgevoed met vers eten, eten uit eigen tuin. En met regels, zoals eerst een bruine boterham met iets gezonds en daarna pas een witte boterham met zoet beleg.
Er was balans tussen gezond en ongezond. Ik wist niet beter maar het was dus duidelijk dat die balans bij anderen ver te zoeken was.

Toen ik wist dat ik verder wilde studeren wist ik dus dat ik iets met voeding wilde gaan doen. De opleiding tot diëtist was geen moeilijke keuze.
Ik ging wonen en studeren in de grote stad Den Haag, met tussendoor nog een half jaar Auckland (Nieuw-Zeeland) en drie maanden New York. Deze verschillende plekken zorgden ervoor dat ik verschillende eetculturen leerde kennen en verschillende gedachten over gezond en goed eten.

Eenmaal afgestudeerd had ik echter in de opleiding niet gevonden wat ik zocht. Als eten van levensbelang is en ons ziek kan maken, kan het ons ook beter maken was mijn gedachte. Je zou je voeding zo moeten kunnen aanpassen dat je er niet ziek van hoeft te worden, klachten kunt verminderen en zo min mogelijk last hebt van lichamelijke ongemakken. Wat mij betreft moest daar een mogelijkheid voor zijn. Maar daar ging het in de opleiding tot diëtist helemaal niet over.

Orthomoleculaire geneeskunde

Uiteindelijk werd ik aangetrokken door de opleiding orthomoleculaire geneeskunde. Ik wist niet helemaal zeker wat ik ervan moest verwachten, het was sowieso een mooie aanvulling en ik moest ergens beginnen.
Dit kwam al snel goed. Dag één van de opleiding wist ik het: dit is het. Dit is wat ik zocht en wat ik nodig heb om mijn antwoorden te vinden.

Tijdens de orthomoleculaire opleiding leerde ik onder andere meer over voedingsstoffen (meer dan alleen koolhydraten, eiwitten en vetten). Ik leerde over voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren, kruiden en antioxidanten met de daarbij behorende voordelen voor je lichaam.
Niet alleen kijken naar eten als voeding, maar een stap verder kijken. Bijvoorbeeld naar een manier om de schade in je lichaam te beperken door bepaalde dingen juist niet te eten/doen.

Orthomoleculair Diëtist

Wat een diëtist doet, dat wist mijn omgeving wel. Maar het grootste gedeelte had nog nooit gehoord van orthomoleculaire geneeskunde. De stap naar een eigen orthomoleculaire diëtistenpraktijk was snel gemaakt. Op deze manier koppelde ik het beste van twee werelden aan elkaar.

Met voeding als hoofdonderwerp, net als een diëtist, maar op de manier van de orthomoleculaire geneeskunde. Dus door te onderzoeken welke voedingsstoffen je lichaam echt nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en dat te vertalen naar voeding op je bord. In een persoonlijk voedingsplan.

Mijn eigen ervaring met het persoonlijk (orthomoleculair) voedingsplan

Natuurlijk ging ik eerst zelf aan de slag met orthomoleculaire voeding, ofwel eten dat past bij mijn lichaam. Al snel merkte ik enorme lichamelijke verschillen.
Voorheen had ik veel last van mijn buik, denk aan een opgezette buik en veel rommelen, nu is dat een heel stuk minder. Ik hou het grotendeels zelf onder controle omdat ik weet waar het aan ligt. Ik heb minder hormonale schommelingen, heb meer energie, slaap beter en ben niet meer uitgeput. En dat gun ik iedereen!

 

Dus ben je nieuwsgierig of ik als orthomoleculair diëtist ook wat voor jou kan betekenen?

Laat het me weten via een bericht of plan direct een vrijblijvend intake gesprek via onderstaande button.

Plan je afspraak

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers