Ik hoor je denken: wat bedoelt ze met orthomoleculair en wat houdt het in? Dat ga ik je hieronder uitleggen.
Ik heb het altijd fascinerend gevonden hoe het kan dat we vaker en eerder ziek worden. Waar ligt dit aan? Hoe kan dit en wat kunnen we eraan doen om dit tegen te gaan en/of om te keren?
Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik ervaring opgedaan in Nieuw Zeeland en New York City. Op beide plekken kwam ik verschillende manieren tegen om aan je gezondheid te werken en hoe je gezonder kunt eten. Ik leerde het effect van suiker op je lichaam en hoe je je maaltijden dusdanig kunt invullen dat je geen after diner dip krijgt.
Ik zeg altijd dat ik geluk heb gehad dat ik tweemaal in het buitenland stage heb mogen lopen. De kennis en ervaring die ik buiten de stages om heb opgedaan, was vele malen groter. Ik leerde verschillende (eet)culturen kennen omdat ik bij locals mocht wonen en mocht binnen kijken (lees werken) in de keuken van een ster restaurant.
Dit was trouwens voor mij de manier om Engels te leren spreken. Binnen 3 maanden kon ik spreken en schrijven in het Engels. Dat was me in 7 jaar Engelse les op school niet gelukt.