header afbeelding

Hi, ik ben Shirley Brouwers

ik heb een obsessie voor een gezonde leefstijl en ben eigenaar van Orthomoleculair Diëtistpraktijk Shirley Brouwers

Ik hoor je denken: wat bedoelt ze met orthomoleculair en wat houdt het in? Dat ga ik je hieronder uitleggen.

Ik heb het altijd fascinerend gevonden hoe het kan dat we vaker en eerder ziek worden. Waar ligt dit aan? Hoe kan dit en wat kunnen we eraan doen om dit tegen te gaan en/of om te keren?

Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik ervaring opgedaan in Nieuw Zeeland en New York City. Op beide plekken kwam ik verschillende manieren tegen om aan je gezondheid te werken en hoe je gezonder kunt eten. Ik leerde het effect van suiker op je lichaam en hoe je je maaltijden dusdanig kunt invullen dat je geen after diner dip krijgt.

Ik zeg altijd dat ik geluk heb gehad dat ik tweemaal in het buitenland stage heb mogen lopen. De kennis en ervaring die ik buiten de stages om heb opgedaan, was vele malen groter. Ik leerde verschillende (eet)culturen kennen omdat ik bij locals mocht wonen en mocht binnen kijken (lees werken) in de keuken van een ster restaurant.

Dit was trouwens voor mij de manier om Engels te leren spreken. Binnen 3 maanden kon ik spreken en schrijven in het Engels. Dat was me in 7 jaar Engelse les op school niet gelukt.

Na de opleiding tot diëtist miste ik voor mijn gevoel de sleutel om met mensen aan de slag te gaan om ook echt verschil in gezondheid te kunnen maken: fit en energiek worden door middel van de juiste voeding voor je lichaam.

Zodoende heb ik mijn opgedane kennis aangevuld met de opleiding orthomoleculaire geneeskunde.

Orthomoleculair betekent letterlijk: het juiste doen voor de cellen van je lichaam. Als orthomoleculair diëtist ga ik opzoek naar de beste voeding voor de cellen van je lichaam. Ik noem het zelf ook wel natuurvoeding omdat het de voeding is die het dichts bij de natuur staat.

Voor mij is het het belangrijkst om echt verschil te kunnen maken. Het verschil ervaren van meer energie hebben, beter kunnen slapen, minder pijnklachten en minder last ervaren van hormonale schommelingen.

Zoveel mogelijk de keuze hebben om je gezondheid in eigen handen te nemen. Precies weten wat bij jouw lichaam past en zelf de beslissing kunt maken om iets wel iets of niet te doen.

Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?

Hoe jij minder lichamelijke ongemakken kunt ervaren, maar juist meer energie krijgt?

 

Stuur me een bericht

Je mag natuurlijk ook direct zelf je afspraak inplannen.

De eerste afspraak, het intake gesprek is vrijblijvend en gratis.

 

Plan je GRATIS intake gesprek

Wat doe ik nog meer naast de praktijk?

Netwerk Orthomoleculair Diëtisten

Sinds 2021 ben ik voorzitter van het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten. Een netwerk van diëtisten die gespeculeerd zijn in de orthomoleculaire geneeskunde. Twee keer per jaar komen wij samen om onze kennis en kunde met elkaar te delen zodat we up-to-date blijven en elkaar kunnen ondersteunen mocht dat nodig zijn.

Schijf for life

19 september 2021 in de Schijf for life, de plantaardige voedingsschijf, gelanceerd door twee inspirerende dames binnen de plantaardige voeding. Ik heb hen mogen ondersteunen bij het proces en heb geholpen bij het maken van de voedingsdagmenu’s.

Deze schijf for life is voor mij van grote waarde om te laten zien dat je ook gezond en volwaardig kunt eten binnen een plantaardige leefstijl.

Wat ik het liefst doe?

Jou inspireren met de mogelijkheden die er zijn voor een gezonde leefstijl, met voeding in de hoofdrol. De natuur geeft ons zo enorm veel mogelijkheden om lekker en gezond te eten. Er is vaak veel meer mogelijk dan dat we in de gaten hebben.

Aangesloten bij