Plan je gratis intake hier
Contact

Wat is gezond eten?

Wel geiten zuivel – geen koeien zuivel
Niet te veel fruit – wel veel groenten
Roomboter bevat te veel verzadigde vetten – ga voor plantaardig
Bonen kun je niet verteren – eet vlees

Weet jij het nog?

Heb jij een idee wat je wel en niet zou ‘moeten’ eten? Heb jij een idee wat je lichaam nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen functioneren?

Voedingshypes van toen tot nu

Door de jaren heen zijn er veel verschillende dieet stijlen en voedingshypes voorbij gekomen.

Nederland heeft ooit tijden gekend waarin te weinig eten beschikbaar was voor veel mensen. Er was honger en schaarste (hongerwinter). Na deze periode veranderde er veel in de voedseltrends door de stijgende welvaart, technologische ontwikkelingen en schaalvergrotingen. Hierdoor opende de eerste supermarkten en kwamen er nieuwe producten op de markt. Gezondheid, gemak en exotisme waren de thema’s en trends die ontstonden. Vooral in de marketing en producten zelf.

De nieuwe producten waren relatief goedkoper en gemakkelijk voor de drukke huisvrouw. Zij hoefde niet meer alles volledig zelf te maken en kregen meer tijd voor andere dingen. Ik geloof direct dat dit in die tijd een fijne opkomst was voor vrouwen. Dit gaf ze meer mogelijkheden in alle opzichten.

Uiteindelijk, ruim 70 jaar later, denk ik dat we totaal de andere kant op zijn gegaan. Van volledig afhankelijk van de natuur en zelfgemaakt eten, naar grotendeels afhankelijk van de industrie en kant-en-klaar voorbereid eten.

Waarom eten we?

Eten is voor veel mensen een moment van samenkomen, sociale activiteiten. We associëren eten vaak met gezelligheid en ontspanning. Maar het gros van dat wat we eten, eten we als we alleen zijn.
De enige echte essentie die eten (in de basis) heeft, is voeden. Je lichaam voeden zodat je lichaam kan functioneren om de dagelijkse dingen te doen.
Dit neemt niet weg dat eten en sociale activiteiten niet samen kunnen. Zeker wel, maar door deze associatie vergeten we vaak waarom we eten en vullen we onszelf met dat wat we op dat moment het meest aantrekkelijk lijkt en niet met wat het lichaam echt nodig heeft.

We zijn momenteel verder verwijderd van de essentie om te eten dan ooit

Blind vertrouwen op..

Door deze jaren heen zijn we blind gaan vertrouwen op wat andere zeggen, wat de overheid zegt, bedrijven reclame over maken of wat anderen eten, wat voor hen werkt. Er is meer ‘wetenschap’ gepubliceerd dan ooit en daardoor meer informatie achtergehouden of ‘niet wetend, niet wetenschappelijk’ beoordeeld.

Bewust de keuze maken

In de basis zijn wij mensen een natuurlijk wezen. Wij komen voort uit de natuur, net als dieren en planten. Daarbij komt onze levensbehoefte ook voort uit de natuur. Terwijl er momenteel verteld wordt dat we beter af zijn bij geproduceerd, gekweekt, fabrieksvoedsel.

 • Probeer jezelf eens voor te stellen, zonder telefoon, tv en supermarkt, wat zou je doen in je leven?
 • Wat zou je doen als je honger kreeg?
 • Ga je dan opzoek naar een fabriek die gemodificeerde eiwit poeders produceert?
 • Of ga je opzoek naar planten en dierlijke producten uit de natuur?
 • Wat zegt je hedendaagse brein, je volwassen, drukke en overvolle brein hierover?
 • En wat zegt je innerlijk ware ik hierover?
 • Krijg je twee verschillende antwoorden of komt er één unaniem antwoord op?

Ik ga niet vertellen wat voor jou aanvoelt als waarheid (of waarvan jij zeker weet de waarheid is). Dit is niet aan mij en niet belangrijk. Het is belangrijk dat jij dat doet waar jij en jouw lichaam behoefte aan hebben. Waar jij en je lichaam energiek en blij van worden.

Hoe weet ik wat ik moet eten?

Hoe ga je erachter komen wat je wel of niet zou moeten eten? Ga op eigen onderzoek uit. Laat je lijf testen en onderzoek wat jouw lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Ga ervaren wat werkt voor jou. De waarheid voor jou en je lichaam liggen bij jou en niet bij een ander of dat wat een ander doet of eet.

Jij bent uniek, speciaal en daar hoort een uniek voedingspatroon bij

Gun jezelf te zijn wie je bent. Dat jouw lichaam andere (voedings-)behoefte heeft dan het lichaam van een ander. Wat zou dit voor jou betekenen als je dat gaat eten wat je lichaam echt nodig heeft? Hoe zou je leven er dan uitzien?

Let’s change!

Klinkt dat als tijd om daadwerkelijk die stap te gaan zetten om voor eens en altijd duidelijk te hebben wat echte voeding is voor jouw lichaam?

In het zes maanden traject ga ik door middel van bloedonderzoek kijken wat jouw lichaam in de basis nodig heeft aan voedingsstoffen om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Op korte en juist ook op langer termijn.

 

Ik ga ervoor!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers