Plan je gratis intake hier
Contact

Wat is honger?

Als je tien verschillende mensen vraagt wat honger voor hen betekent, zal je zeker vijf en misschien wel tien verschillende antwoorden krijgen. Sommige mensen merken dat hun maag knort, andere hebben honger als ze een (suiker)dip hebben, weer andere mensen krijgen honger als het twaalf uur is en dan heb je ook de honger die je krijgt als je langs de bakker loopt en je zin krijgt in een versgebakken broodje.

Verschillende soorten honger

Honger kun je opdelen in verschillende soorten honger. Waarschijnlijk zijn er wel vijftien verschillende soorten honger. Hieronder zal ik er een aantal uitlichten.

 • Lichaamshonger, kun je ook wel ‘echte’ honger noemen. Deze honger gaat vaak samen met een knorrende maag. Ons lichaam is enorm slim en checkt daarom regelmatig of je  energievoorraad op peil is en of je lichaamstemperatuur op niveau is. Is dit niet het geval, dan wordt de hongerprikkel van deze honger actief gezet.
 • Verveelhonger. Waarschijnlijk herken je het wel, je bent de hele dag druk bezig geweest, je gaat even zitten en je krijgt honger. In onze huidige maatschappij worden we constant blootgesteld aan enorm veel prikkels. Dit kunnen we als beloning ervaren, maar het kan ook een gevoel van onrust geven. Juist op een moment waarop je even geen prikkels ervaart. Eten en drinken kan in dit geval de ‘verveelde’ tijd opvullen.
 • Hormonale honger. Veel vrouwen zullen zich hierin herkennen: de snaaibuien vlak voor je menstruatie. Je hormoonspiegel verandert in deze periode. Je lichaam wordt dan verder uitgedaagd om zich aan te passen aan de hormonale verandering, wat meestal niet één, twee, drie gebeurd is.
  Door de hormonale verandering, verandert ook je eetlust. Daarbij wordt deze honger ook beïnvloed door wat je eet en kun je in een neerwaartse spiraal terecht komen van hormonale schommelingen -> honger -> nog meer hormonale schommelingen -> nog meer honger -> etc.

Er zijn verschillende soorten honger, zoals de emotionele honger, honger als we ons even wat minder goed voelen. Gewoontehonger, de honger die op komt zetten omdat het twaalf uur is. Of wat dacht je van honger na een feestje?

Wanneer heeft je lichaam honger?

Nu kun je denken, wat maakt het uit wat voor honger ik heb? Als ik honger heb ga ik eten.

Als je goed in je lijf zit en goed kunt voelen, is het juist prima om te eten op de momenten dat je (echt) honger ervaart. Maar zoals je hierboven leest kun je ‘honger’ hebben in veel
verschillende varianten. Als je langs een bakker loopt en je krijgt opeens honger, is dat natuurlijk geen echte honger maar lekkere trek. Heb je honger omdat het twaalf uur is en je geeft daaraan toe, dan zal je nooit je lichaam leren kennen en weten wanneer je lichaam echt honger heeft.

Honger hebben is nergens voor nodig

Je hoort het vaak: “zorg dat je geen honger hebt, dat is in deze tijd nergens voor nodig”.
Lees bovenstaande nog eens terug, de verschillende soorten honger. Als je jezelf bedenkt wanneer heb je echt honger? Kennen wij in Nederland nog wel echte honger?

Als ik aan iedere prikkel van ‘honger’ toe zou geven, dan zou ik de hele dag door aan het eten zijn. Zou ik minstens vijftien kilo zwaarder zijn, me beroerd voelen en geen energie hebben.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je deze honger niet meer hebt of er zo min mogelijk last van hebt?

Voed je lichaam. Geef je lichaam dat te eten wat het nodig heeft en laat de vulling staan. Als jouw lichaam de voedingsstoffen binnen krijgt die het nodig heeft, heeft het niet de behoefte om jou iedere keer weer lastig te vallen met nieuwe honger prikkels, maar is je lichaam verzadigd en voelt het zich happy.

Merk jij dat je te vaak ‘honger’ hebt en heb je geen idee waar die honger vandaan komt?

Test je brandstof via de brandstof meter

Test je brandstof

 

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Persoonlijk mineralen (elementaire supplementen) advies
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: voedings- en leefstijl adviezen
 • Optie tot: coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 75,- va.

Plan intake gesprek

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers