Plan je gratis intake hier
Contact

Werk aan je weerstand

Weer of geen weer.
Drukte of rustige tijden.
Veel mensen om je heen of alleen thuis.
Waar het werkelijk vandaan komt dat je ziek wordt? Of een verminderde weerstand hebt?
Hier is meer van en over te zeggen. Ik verdiep me momenteel in de Germaanse geneeskunde wat me vooral veel rust geeft doordat ik leer te begrijpen wat er gebeurt in het lichaam.

Daarnaast is het ook gewoon goed om je lichaam in goede conditie te houden, goed voor jezelf te zorgen zodat de kans om iets op te lopen kleiner wordt.

Wat kun je doen om je weerstand te verhogen?

Verminder je stress: stress is denk ik wel de factor die je weerstand het snelst omlaag krijgt en waardoor je lichaam in een spaarstand gaat functioneren. Dit is het laatste wat je wil, dus  voorkom en minimaliseer stress. Lukt dit niet of vind je dit moeilijk? Praat over je problemen, los je problemen op waar dit mogelijk is. Misschien is mindfullnes of meditatie iets voor jou waardoor het accepteren van bepaalde gebeurtenissen of accepteren van een situatie, gemakkelijker gaat.

Nachtrust: 7 tot 9 uur per nacht. Naast water drinken is slaap een van de belangrijkste levensbehoefte. Tijdens je slaap kan je lichaam herstellen, de ongemakken van de dag opruimen en het lichaam klaar maken voor een uitgeruste nieuwe dag. Hier heeft je lichaam minimaal zeven uur voor nodig.

Drink water: drink per dag 35ml water per kg lichaamsgewicht. Voldoende water drinken zorgt ervoor dat je makkelijker en sneller je lichaam kunt zuiveren en ongewenste stoffen kunt verwijderen. Water zorgt voor een goede vochtbalans, het helpt je lichaamstemperatuur reguleren, het stimuleert je stofwisseling, houdt je hersenen actief, kan hoofdpijn voorkomen en is goed voor je hart en bloedvaten/hoge bloeddruk.

Voed je lichaam: voed je lichaam met de juiste voedingsstoffen uit goed eten. Eet rijkelijk groente, voldoende fruit en voldoende vezels. Zorg voor de juiste vetten in de vorm van noten, avocado, vette vis en schaal en schelpdieren. Minimaliseer de hoeveelheid dierlijke vetten, de hoeveelheid vlees, transvet inname en het belangrijkste: vermijd suiker en suikerhoudende producten (ook zoetstoffen).

Beweeg regelmatig en beweeg met plezier: we weten het: minimaal 30 minuten per dag en het liefst een uur per dag. Als je gaat bewegen, gaat je bloed sneller stromen, kunnen je
afvalstoffen sneller uit je lichaam worden getransporteerd, wordt er meer zuurstof naar je hersenen getransporteerd, verband je meer kcal, het houdt je spieren en gewrichten soepel en sterk. Zal ik nog even doorgaan? Heb je een dip moment of lukt het even niet met leren of werken: ga bewegen. Iedere minuut/vijf minuten kan al effect hebben.

Vul eventueel aan met voedingssupplementen: verreweg de meeste mensen eten niet voldoende groente en fruit. Eet je de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit? Dan is het nog steeds lastig aan de gewenste hoeveelheid vitamine en mineralen te komen voor je lichaam. Daarnaast eten we vaak iedere dag hetzelfde, of ja, vandaag eet je een boterham met kaas en morgen een boterham met rookvlees. De vitamines en mineralen die we nodig hebben, kunnen we niet uit deze ‘variatie’ halen. Hiervoor zullen we verder moeten kijken, meer variëren, meer groente en fruit eten, meer plantaardige producten en minder vlees, tarwe en suiker eten.

Dagelijkse aanvulling vitamines en mineralen

 • Multivitamine: een multivitamine is de basis voor de vitamine en mineralen. Dit is geen manier om tekorten op te heffen, maar wel een manier om de basis op orde te krijgen.
 • Vitamine D: is een multifunctionele vitamine die we alleen in de zomer binnen krijgen door middel van zonlicht. Over het algemeen zie ik te veel mensen met een te laag vitamine D  gehalte. Dus ga extra in de zon zitten (korte tijd onbeschermd), suppleer vitamine D en/of laat je vitamine D gehalte testen.
 • Vitamine C: zorgt voor een betere weerstand, maar is ook noodzakelijk voor het bindweefsel, spieren, gewrichten, botten en huid.
 • Visolie (Omega 3): is een basis voor de conditie van je cellen. Speelt daarnaast een belangrijke rol bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, artritis en depressie, kan het cholesterol verlagen en is belangrijk voor het functioneren van je hersenen.

Laat je goed adviseren voordat je met een van deze producten aan de slag gaat. Zorg dat je de juiste neemt en niet zomaar het eerste de beste potje dat je in de supermarkt uit het rek pakt.

 

Laat je goed adviseren

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers