Header afbeelding

Wie is Shirley?

Hi, ik ben Shirley Brouwers, eigenaar van Orthomoleculair Diëtistpraktijk Shirley Brouwers.

Ik was altijd al gefascineerd door mensen, gezondheid en voeding. Door wat ik om me heen zag gebeuren en door mijn eigen proces.

Gedurende mijn leven en carrière, ontdekte ik dat steeds meer mensen de regie over hun eigen lichaam verliezen. Waarom lichamelijke ongemakken en ook ziekten kunnen ontstaan.

Wij mensen zijn uniek. Wij passen niet in protocollen. Elk lichaam is anders en heeft op een andere manier voeding nodig. Wanneer je weet wat jouw lichaam nodig heeft, kun je de regie weer terugpakken. En dat verandert je leven, voor altijd.

Daarom ben ik gaan ontdekken en leren hoe het menselijk lichaam werkt. Ik ben nieuwsgierig naar hoe het komt dat we doen wat we doen en dat sommigen van ons eerder ziek worden dan anderen. Mijn missie is om met mijn kennis jou te leren luisteren naar je lichaam. Werken we samen, dan brengen we je lichaam terug naar de basis en in balans door middel van voeding, waarna je zelf kunt ervaren wat bepaalde voeding doet met je lichaam: omdat je weet hoe je moet luisteren naar je lichaam.

De natuur geeft ons zoveel manieren om lekker en gezond te eten. Er is zoveel meer mogelijk dan je vaak in de gaten hebt. Ik inspireer je heel graag in jouw reis naar een fit en energiek lichaam én help je het te behouden.

‘Hoezo zijn we zieker dan ooit, terwijl we meer dan ooit weten van gezondheid?’

Even een kort beeld van mij

Ik loop graag op blote voeten door het bos. Ja, ook in de herfst en winter. Heerlijk verbonden met de natuur en de aarde. Heb jij dit ooit eens geprobeerd?

Twee keer liep ik stage in het buitenland: New Zeeland en New York. Op allebei de plekken woonde ik bij locals én werkte ik ook in de keuken van een sterrenrestaurant.

Ik geloof dat alles wat te maken heeft met je voeding. Je voedingspatroon meer input heeft gekregen dan wat je van thuis meekreeg of jezelf hebt aangeleerd.

Puur eten, dus zonder toevoegingen, is wat ik je zeker adviseer. Ik weet dat dat een ding kan zijn, maar als je eenmaal voelt wat puur eten doet dan wil je niet meer anders.

Recepten ontwikkelen en delen, dat vind ik superleuk. Je kunt voor gezonde en lekkere recepten altijd op mijn website terecht.

Ik woon met mijn man in een prachtig deel van Brabant waar ik vaak in de natuur te vinden ben. (Niet altijd op blote voeten hoor 😊)

Ken je het 6-minutendagboekje? Ik kan het niet laten steeds weer een nieuwe te kopen en daarin te schrijven. Elke dag.

Ik ben enorm geïnteresseerd in Germaanse Geneeskunde. Deze geneeskunde helpt inzicht te krijgen in het ontstaan en het verloop van lichamelijke en psychische symptomen en ziekten.

“Elk lichaam heeft andere brandstof nodig. Sommige voedingsmiddelen zijn goed voor jou, maar niet voor een ander. En andersom.”