Header afbeelding

Wie is Shirley?

Shirley Brouwers, geboren in 1987 in een dorpje in Brabant: De Rips. Opgegroeid in De Rips waarna ik mijn studententijd doorgebracht heb in Den Haag, Nieuw Zeeland en New York. Momenteel woon ik samen in Helmond, waar ook mijn praktijk gevestigd is.

Klaar voor een nieuw hoofdstuk in je leven, ik wilde iets doen wat ik leuk vind, iets waar ik energie van krijg. Al zoon 15 jaar hou ik me bezig met voeding en een gezonde leefstijl, dus het starten van mijn eigen praktijk: Orthomoleculair Diëtistenpraktijk Shirley Brouwers, was het antwoord.

Begonnen met een werkstuk met als onderwerp: “Overgewicht” tijdens mijn opleiding Commerciele Economie en vervolgens verdieping gezocht in de opleiding Voeding & Diëtetiek, en Orthomoleculaire Voedingsleer en Geneeskunde.

Gedurende mijn stages in het buitenland ben ik geïnteresseerd geraakt in het effect van voeding op gezondheid en ziekte. Met name de rol van suiker en bewerkte producten op ons lichaam fascineert me. Ik ben zelf aan de slag gegaan met het mijden van deze producten, en ervaar mijn leven vitaler en energieker. Dit gevoel en mijn kennis wil ik graag overbrengen op andere. 

Als ik een wens mocht doen, wens ik iedereen de kennis van gezond eten toe. Met deze kennis kan iedereen zelf beslissen voor een gezonde leefstijl vs een minder gezonde leefstijl. En kunnen mensen zelf beslissen of ze medicijnen nemen voor verschillende westerse ziekten of zelf de beslissing maken om eerst te kijken wat voor gezondheidswinst ze met voeding kunnen behalen.

Momenteel begeleid ik mensen naar een gezonde leefstijl met behulp van een persoonlijk voedingsplan dat is opgesteld aan de hand van bloedwaarden. Ik vind het fantastisch om te zien dat mensen minder klachten ervaren en fitter in het leven staan. Op deze manier ga ik graag door, hier krijg ik energie van!