Plan je gratis intake hier
Contact

Zelf gezonde wraps maken

Kikkererwten pannenkoeken

Je wilt graag gezond lunchen. Je ziet veel lekkere en gezonde recepten voorbijkomen, maar de trommel moet mee naar het werk. Laat maar (hoor ik je denken), dat kost te veel tijd en ik heb geen idee hoe of wat.

Neem de tijd

Dat maakt alles echt een stuk makkelijker. Je kunt prima vijf minuten later op de bank gaan zitten, die Netflix serie loopt niet weg.

Regelmatig hoor ik de frustratie als iemand gezond (en anders) wil eten en regelmatig op het werk moet eten. “We smeren al jaren die boterhammen met kaas in de ochtend en dat is toch eigenlijk echt het allermakkelijkst en snelste wat er is. Want ja, wat moet je anders meenemen wat om 12 uur nog steeds lekker is?”

Het grootste probleem zit hem meestal niet in ‘wat’ kan ik meenemen, maar in ‘hoeveel tijd besteed ik aan het klaar maken van mijn lunch’. Bestaat jouw ochtend routine uit vooral veel haast en net op tijd de deur uit? Maak je lunch dan de avond van tevoren klaar. Zorg dat het in de ochtend klaar staat, dat je het zo maar uit de koelkast hoeft te pakken.

Maak de salade vast klaar in een bakje. Er zijn lunchtoren boxen. Meerdere bakjes die je gemakkelijk op elkaar of in elkaar kunt zetten. Dan kun je je sla, groenten en toppings apart meenemen en tijdens de lunch pas door elkaar mixen. Of je neemt een cracker met beleg en snack groenten mee.

Denk ook eens aan soep of een eenpansgerecht uit een thermos voedselcontainer of zelfgebakken zuurdesembrood, gevulde wraps of een omelet met groenten.

Wraps van kikkererwten

Wraps zijn ideaal om mee te nemen en perfect om goed te vullen met groenten. Van bladgroenten tot stukjes paprika, kiemen en komkommer met een laagje humus of pesto eronder. Wikkel de wrap in huishoudfolie of rol deze in een bakje. Je kunt er ook direct stukjes van snijden, zo kun je ze gemakkelijk opeten vanuit je lunchtrommel.

INGREDIËNTEN
 • 100 gram kikkererwtenmeel
 • 1 à 2 eetlepels gebroken lijnzaad
 • 150 gram/ml water
 • Keltisch zeezout en kruiden naar smaak (bv. kurkuma, kerrie)
 • Optie: spinazie (ongeveer 75 – 100 gram)
BEREIDING

Mix het kikkererwtenmeel en lijnzaad met het water in een ruime kom goed door elkaar tot een egaal beslag. Bij voorkeur met een garde. Laat dit mengsel minimaal een aantal minuten staan (het kan prima langer staan, ook een aantal uur van tevoren ter voorbereiding).

Voeg eventuele kruiden en zeezout toe.

Maak wat (kokos)olie warm in een koekenpan en je kunt de wraps bakken, net zoals je pannenkoeken bakt.

Wil je graag spinaziewraps maken? Maal de spinazie fijn in een keukenmachine of hakmolen.
Voeg vervolgens het beslag toe en mix alles goed door elkaar, het liefst totdat het een egaal beslag is. Klaar om de wraps te bakken in de pan.

Heb je wraps over? Deze kun je prima bewaren in de vriezer voor een volgende keer.

NOTES
 • De verhouding kikkererwtenmeel en water is altijd 2:3. Wil je de wraps wat dunner maken, voeg dan wat extra water toe.
 • Ook lijnzaad, chiazaad, boerenkool of andere fijn gepureerde groenten kun je prima aan dit recept toevoegen.
 • Dit recept is ideaal voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt. Hou het gewicht aan van de gekookte peulvruchten.
 • Dit recept is glutenvrij, vrij van lactose, vegetarisch, vegan en volledig plantaardig.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Persoonlijk mineralen (elementaire supplementen) advies
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: voedings- en leefstijl adviezen
 • Optie tot: coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 75,- va.

Plan intake gesprek

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers