Header afbeelding

Zelf gezonde wraps maken

19 november 2020

Je wilt graag gezond lunchen. Je ziet veel lekkere en gezonde recepten voorbijkomen, maar de trommel moet mee naar het werk. Laat maar (hoor ik je denken), dat kost te veel tijd en ik heb geen idee hoe of wat.

Neem de tijd

Ik merk dat er vaak frustratie ontstaat zodra iemand gezond (en anders) wil eten en regelmatig op het werk moet eten. We smeren al jaren die boterhammen met kaas in de ochtend en dat is toch eigenlijk echt het aller makkelijkst en snelste wat er is. Want ja, wat moet je anders meenemen wat om 12 uur nog steeds lekker is?

Het grootste probleem zit hem hier meestal niet in wat moet ik meenemen, maar in hoeveel tijd besteed ik aan het klaar maken van mijn lunch. Bestaat jouw ochtend routine uit vooral veel haast en net op tijd de deur uit? Maak je lunch dan de avond van tevoren klaar. Zorg dat het in de ochtend klaar staat, dat je het zo maar uit de koelkast hoeft te pakken.

Maak de salade vast klaar in een bakje. Er zijn lunch toren boxen. Meerdere bakjes die je gemakkelijk op elkaar of in elkaar kunt zetten. Dan kun je je sla, groenten en toppings apart meenemen en tijdens de lunch pas door elkaar mixen. Of je neemt een cracker met beleg en snack groenten mee.

Denk ook eens aan soep of een eenpansgerecht uit een thermos voedselcontainer of zelfgebakken brood, gevulde wraps of een omelet met groenten.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je lunch om mee te nemen? Kijk dan ook eens bij de glutenvrij brood, muesli repen, linzenwrap of de spreads voor op je cracker.

Wraps van kikkererwten

Wraps zijn ideaal om mee te nemen en perfect geschikt om goed te vullen met veel groenten. Van bladgroenten tot stukjes paprika, kiemen en komkommer met een laagje humus of pesto eronder. Wikkel de wrap in huishoudfolie of rol deze in een bakje. Je kunt er ook direct stukjes van snijden, zo kun je ze gemakkelijk opeten vanuit je lunchtrommel.

INGREDIËNTEN

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1 à 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 150 gram/ml water
  • Keltisch zeezout en kruiden naar smaak (bv. kurkuma, kerrie)
  • Optie: spinazie (ongeveer 75 – 100 gram)

BEREIDING

Mix het kikkererwtenmeel en lijnzaad met het water in een ruime kom goed door elkaar tot een egaal beslag. Bij voorkeur met een garde. Laat dit mengsel minimaal een aantal minuten staan (het kan prima langer staan, ook een aantal uur van tevoren ter voorbereiding).

Voeg eventuele kruiden en zeezout toe.

Maak wat (kokos)olie warm in een koekenpan en je kunt de wraps bakken, net zoals je pannenkoeken bakt.

Wil je graag spinaziewraps maken? Maal de spinazie fijn in een keukenmachine of hakmolen. Voeg vervolgens het beslag toe en mix alles goed door elkaar, het liefst totdat het een egaal beslag is. Klaar om de wraps te bakken in de pan.

Heb je wraps over? Deze kun je prima bewaren in de vriezer voor een volgende keer.

NOTES

  • De verhouding kikkererwtenmeel en water is altijd 2:3. Wil je de wraps wat dunner maken, voeg dan wat extra water toe.
  • Ook lijnzaad, chiazaad, boerenkool of andere fijn gepureerde groenten kun je prima aan dit recept toevoegen.
  • Dit recept is ideaal voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt. Hou het gewicht aan van de gekookte peulvruchten.
  • Dit recept is glutenvrij, vrij van lactose, vegetarisch, vegan en volledig plantaardig.

Enjoy!